Colindam Doamne, Colindam

Ieri in localitatea Ighiel a avut loc cea de-a doua editie a Festivalului National Colindam Doamne, Colindam. Astfel, cu aceasta ocazie pe scena au urcat colindatori, imbracati in costume populare, care au incantat inimile tuturor celor prezenti. 

 

 

colindam-doamne-colind

 

O prezenta aducatoare de bucurie, in cadrul Festivalului, a fost cunoscuta interpreata de muzica populara Dorina Narița, o fiica a comunei Ighiu. 

Din cadrul festivalului nu au lipsit nici Grupul de colindatori ai Scolii gimnaziale „Iuliu Maniu”, Vintu de Jos, grup coordonat de Iuliana Negrea si Nicolae Avram Ionașu, cat si grupul de colindatori ai Scolii gimnaziale Stremt, coordonat de Nadia Barbos si Luminita Dobos. Vestea nasterii lui Isus Hristos a fost adusa de catre aceste grupuri prin colindele: Noi suntem colindatori, De-as fi fost, A sosit Craciunul, respectiv Domnului , Doamne, Doi boieri batrani, Fluierul cel pastoresc si Hai cu totii sa suim.

Tot in cadrul Festivalului National Colindam Doamne, Colindam, atmosfera de sarbatoare a mai fost adusa de catre: grupul de colindatori ai Liceului sportiv Sebes, grupul de colindatori ai Scolii gimnaziale Nicole Dragan, Galda de Jos, copiii Scolii gimnaziale Decebal, Cricau, grupul de colindatori din Șard, colindatorii Ansamblului Iezărul ai Scolii gimnaziale Mihai Eminescu, Ighiu si grupul vocal al Scolii Gimnaziele Mihai Eminescu, Ighiu-Ighiel.

Pe finalul evenimentului, directorul Şcolii cu clase I-VIII „Mihai Eminescu“ din Ighiu, Ioan Vlașin, a punctat importanta zestriei spirituale a colindului romanesc. 

One Response to Colindam Doamne, Colindam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *