Au aparut brazii de craciun

Primii pomi de Craciun au aparut deja pe pietele din Alba Iulia. In Piata din Cetate, de exemplu, cine isi doreste ca de Sarbatori sa aiba miros de brad verde in casa, e nevoit sa scoata din buzunare cel putin 20 de lei. 

 

au-aparut-brazii-de-craciun

 

 

Brazii au fost scosi la vanzare in aceasta dimineata in pietele din Alba Iulia. Inca de la primele ore ale zilei, comerciantii si-au aranjat cu grija marfa in piata si au asteptat primii cumparatori. Din nefericire pentru vanzatori, albaiulienii nu s-au prea înghesuit pana acum să cumpere brazi, majoritatea aşteaptand probabil perioada din preajma Sărbătorilor.

In Piata din Cetate, cei mai mici brazi, care masoara intre 70 de centimetri si 1, 50 m costa intre 20 si 50 de lei. Mai scumpi sunt cei care depasesc 1,5 m si ajung la 4 m inaltime. Preturile acestora variaza intre 50 si 120 de lei.

In schimb, in Piata din Centru, cei mai ieftini pomi de iarnă se vând cu 25 – 30 de lei si au aproximativ 1 metru înălţime. Ceilalţi, între 1 – 2 metri, au preţuri între 50 şi 100 de lei. Pentru brazii de peste 2 metri, va trebui să scoateţi din buzunar de la 150 de lei şi până la 400 de lei.

Oricum, vestea buna este ca totul se negociaza, astfel incât sa fie multumit clientul, iar vânzatorul sa nu iasa in pierdere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *