A intrat poezia in oras

Aseara in Sala Unirii a avut loc Gala nationala a poeziei romane contemporane, a treia editie. Astfel, si in acest an, din eveniment nu a lipsit Lista lui Manolecu, ce cuprinde 18 poeti romani in viata, considerati ca fiind cei mai reprezentativi la ora actuala, de catre marele critic literar, Nicolae Manolescu. 

 

 

a-intrat-poezia-in-oras

Despre aceasta frumoasa intamplare literara, ce a avut loc pentru prima data la Alba Iulia, ne-a vorbit chiar presedintele Uniunii Scriitorilor Romani, Nicolae Manolescu, care ne-a marturisit, printre altele, ca pe lista celor 18 poeti, alesi dupa criterii bine stabilite, se regaseste si poetul, criticul şi, totodată, universitarul albaiulian, Aurel Pantea.  

Pe langa poetul albaiulian Aurel Pantea, pe lista celor 18 poeti mai figureaza de asemenea, si Vasile Dan, Ioan Moldovan, Vlad Molodovan, Ioan Tudor Iovian, Arcadie Suceveanu, Vasile Ignat, Ioan Muresan, Ioan Pop, Aurel Rău, Petre Tănăsoaica, Adrian Alui Gherghe, Lucian Vasiliu, Gelu Dorian, Rita Chirian, Nora Iuga, Emil Brumaru si Marco Bella.

Poetii nominalizati pentru „Lista lui Manolescu”, 16 dintre acestia mai precis, au putut fi vazuti si ascultati in timpul Galei, spunand versuri din opera lor, cu ochii stralucind de emotie.

Fiecarui moment de recitare, i-a urmat o secvenţă muzicală.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania, in colaborarea cu Consiliul Judetean Alba si Biblioteca Judeteana “ Lucian Blaga” Alba. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *