225 de perchezitii la suspectii de contrabanda cu bijuterii

Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. Alba Iulia au efectuat, in aceasta dimineata, 225 perchezitii la membrii unei grupari infractionale, specializate in contrabanda cu bijuterii din aur. Pe parcursul investigatiilor, au fost ridicate aproximativ 60 de kg. de bijuterii. 100 de persoane vor fi conduse la audieri.

 

 

 

225-de-perchezitii-la-suspectii-de-contrabanda-cu-bijuterii

 

La data de 9 decembrie, a inceput urmărirea penală faţă de 91 de persoane. Din investigaţii a reieşit că, în cursul anului 2013, pe raza judeţului Constanţa, s-a constituit, la iniţiativa unui cetăţean turc, o grupare infracţională organizată, structurată pe două paliere, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia. „Iniţiatorul” ar fi deţinut o firmă de transport internaţional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România, cât şi pe alte rute internaţionale.

Gruparea infracţională s-ar fi constituit din intenţia unor mari vânzători de bijuterii de aur, din România şi Europa, de a primi, fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale şi accize), dar mai ales neevidenţiate şi nedeclarate către autorităţile fiscale ale statului, în vederea creării posibilităţii comercializării lor ilegale, cantităţi foarte mari de bijuterii din aur. „Marfa” era astfel nedeclarată şi vândută ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA şi impozit pe profit), prin magazinele deţinute de mai multe societăţi comerciale din România şi alte ţări din Europa.

Până în prezent, au fost ridicate aproximativ 60 de kg. de bijuterii din aur. Cea mai mare cantitate identificată la un transport intern a fost de aproximativ 20 de kilograme.

La sediul D.I.I.C.O.T Serviciul Teritorial Alba vor fi aduse aduse, în vederea audierii, 100 persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale IGPR, D.I.P.I. şi S.R.I. şi a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

La activităţi au participat şi poliţişti de frontieră de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Garda de Coastă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *