1 DECEMBRIE, “FARA URMA DE POLITIC”, LA ALBA IULIA

De 1 Decembrie, municipalitatea din Alba Iulia a pregatit, pentru cei care aleg sa traiasca aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, in Celalta Capitala, cateva puncte de atractie. Printre surprizele pregatite se numara si facliile rosii, galbene si albastre, purtate de sute de cercetasi si adunate impreuna intr-o inima tricolora uriasa.

 

 

1-decembrie-fara-urma-de-politic-la-alba-iulia

De asemenea, pentru toți românii de 1 Decembrie, la Alba Iulia vor fi oferite gratuit stegulete șoferilor, care vor trece prin zonă. Nu vor lipsi nici picturile tricolore pe față pentru cei mici și nu numai, concerte și-un foc de artificii spectaculos. Toate punctele de atractie sunt reunite sub marca “Festival de România”, un demers prin care autoritățile locale și județene vor să dea o nouă identitate evenimentului, să-l transforme într-o sărbătoare cu adevărat populară și să “elimine din peisaj” orice urmă de politic.

“Fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești: asta ne dorim să avem anul asta, de 1 Decembrie, aici, la Alba Iulia și, sunt convins, asta vom și avea. Pentru ca fiecare albaiulian și român să poată veni în Cealaltă Capitală pentru a sărbători Unirea”, a declarat Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia.

Si Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, considera, in legatura cu acest eveniment important pentru romani, ca: “Singurul steag pe care-l vom accepta e tricolorul nostru, sfânt, românesc. Bucuria se poate trăi simplu, românește: în roșu, galben și albastru.”  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *