Presedintele Ion Dumitrel despre proiectul minier de la Rosia Montana

presedintele-ion-dumitrel-despre-proiectul-minier-de-la-rosia-montana 

Presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, este un sustinator declarat al proiectului minier de la Rosia Montana. Argumentul principal al pozitiei sale il reprezinta crearea de locuri de munca intr-o zona in care locuitorii nu au, la ora actuala, alte variante de asigurare a existentei.

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Alba afirma ca sustine investitia de la Rosia Montana nu pentru ca ar avea un interes anume, ci pentru ca astfel s-ar crea noi locuri de munca propice dezvoltarii zonei si ridicarii nivelului de trai al localnicilor, aflati intr-o situatie ingrata, care nu le ofera, cel putin deocamdata, vreo alta alternativa.

Analizele specialistilor, consemnate in documentele statului roman, sunt favorabile, atat in privinta protejarii mediului, cat si a patrimoniului, sustine seful Legislativului de Alba. Lipsesc, insa, semnaturile, care sa dea unda verde proiectului minier de la Rosia Montana.

Declaratia premierului Victor Ponta, potrivit careia e posibil ca firma Gold Corporation sa fi cumparat, de-a lungul timpului, anumiti politicieni, presedintele Ion Dumitrel nu o poate confirma sau contrazice, intrucat nu are cunostiinte de asa ceva. Daca, insa, s-ar adeveri aceasta presupunere, persoanele in culpă trebuie aratate cu degetul, afirma Ion Dumitrel.

 

Nu pierdeti vineri, 20 septembrie, emisiunea „Alba in actualitate”, in cadrul careia va vom prezenta inregistrarea integrala a interviului acordat de presedintele Cosiliului Judetean Alba pe tema controversatului proiect minier de la Rosia Montana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *