Fara referendum pentru Rosia Montana

Presedintele Traian Basescu s-a razgandit. Nu mai vrea referendum si considera ca o dezbatere parlamentara pe tema proiectului de la Rosia Montana este cea mai indicata la ora actuala.

fara-referendum-pentru-rosia-montana

 

 

In prima faza, presedintele tarii a pus in discutie organizarea unui nou referendum pe tema exploatarii resurselor din Rosia Montana, fapt care a produs o stare de agitatie in Apuseni. Primarul comunei Rosia Montana, Eugen Furdui, considera ca nu isi mai are rostul un alt referendum, atata timp cat la precedentul organizat in zona, rezultatul a fost vadit: peste 70% din cei prezenti la urne s-au declarat pentru demararea investitiei

Nici prefectul de Alba, Gheorghe Feneser, nu considera oportuna organizarea unui nou referendum

 

Pana la urma, presedintele Traian Basescu a renuntat, cel putin deocamdata, la ideea referendumului. A precizat ca pe tema proiectului de la Rosia Montana este mai indicata o dezbatere parlamentara. Seful statului roman s-a razgandit si in privinta pozitiei sale vizavi de demararea acestei importante investitii. Daca pana nu demult era un sustinator al exploatarii resurselor din Rosia Montana, acum se declara neutru.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *