Ancheta DNA la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba

Potrivit cotidianului central Evenimentul Zilei, actualul sef al Inspectoratului Judetean de jandarmi Alba, colonel Felician Itu, precum si fostul comandant – colonelul Herţa Ioan Onac, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Alaturi de acestia, alti aproximativ 50 de jandarmi sunt cercetati de DNA pentru ca ar fi luat credite bancare pe baza unor adeverinte false de salarizare.

 

ancheta-dna-la-inspectoratul-judetean-de-jandarmi

Procurorii DNA au descoperit o retea de falsificatori chiar in interiorul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba”, se arata intr-unul din cele doua articole aparute pe aceasta tema in cotidianul Evenimentul Zilei. Potrivit ziarului central, „aproape 50 de jandarmi de la aceasta structura sunt urmariti penal pentru ca au folosit adeverinte de salariu falsificate pentru a obtine imprumuturi de la banci ca sa-si cumpere case, masini sau terenuri”. „Reteaua a functionat intre anii 2007 si 2010. In reteaua de falsificare a salariilor, sunt implicati, potrivit cotidianului central, colonelul Felician Itu, actualul comandant al Inspectoratului Judetean de jandarmi Alba, fostul comandant – colonelul Ioan Onac Herţa, iesit la pensie, precum si contabilul sef Virgil Ioan Moşneag. In articol se precizeaza ca s-ar fi folosit 900 de adeverinte falsificate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, maior Cosmin Jurcoveţ, confirma ca de cativa ani se deruleaza o ancheta DNA la institutia pe care o reprezinta, dar nu are nimic altceva de adaugat. 

Ancheta respectiva a pornit de la plangerea unei femei depusa la inspectorat impotrvia fostului ei amant – capitanul Liviu Valentin Rusu, se precizeaza in articolul aparut in Evenimentul Zilei. Maiorul Jurcoveţ isi aduce aminte de aceasta plangere si adauga ca la momentul respectiv s-ar fi luat masurile impuse impotriva jandarmului cu pricina, fara insa sa precizeze ce fel de masuri.

Cel mai longeviv sef de inspectorat, colonelul Herţa Ioan Onac, facea angajari ilegale: a angajat oameni cu antecedente penale”, scrie Evenimentul Zilei. Maiorul Jurcoveţ spune ca nici vorba de asa ceva.

Tot in cotidianul central se precizeaza ca jandarmi din Alba ar lucra si ca agenti de paza si protectie prin cluburi de noapte. Maiorul Jurcovet afirma ca un jandarm poate fi si agent de paza, in anumite conditii, insa.

Jandarmeria Alba va trece peste aceasta situatie delicata si va fi mai departe in slujba cetateanului, declara maiorul Jurcoveţ.

Pana una alta, insa, ramane pata pe obrazul unei institutii pusa in slujba legii si a cetateanului. Mai multe vom afla dupa ce ancheta DNA va face lumina in acest dosar, care a şifonat serios uniforma jandarmilor din Alba.

25 Responses to Ancheta DNA la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *