Studentii Universitatii 1 Decembrie 1918 au intrat in febra examenului de licenta.

examen de licenta

Studentii Universitatii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, de la specializarile arheologie, istorie si muzeologie au intrat astazi in febra examenului de licenta. Astfel, dupa ani de studiu si cu multe emotii, ei s-au prezentat in fata comisiei de evaluare, formata din cadre didactice care activeaza in cadrul Institutiei.

Studentii de la arheologie si muzeologie au sustinut astazi proba la specializarea pe care au termint-o, urmand ca in cursul zilei de maine acestia sa-si prezinte lucrarea de licenta in fata comisiei de evaluare.

Cu un grad de dificultate crescut, tematica examenului de licenta, la proba specializarii, a fost una vasta.

Departamentului de Istorie, Arheologie sI Muzeologie ofera pentru absolventii de licenta si programe de masterat, la locuri cu şi fără plată.

Pentru examnenul de licenta, deosebit de important pentru cariera lor, studenţii s-au pregătit intens si cuprinşi de emoţii, cativa dintere ei ne-au declarat ca vor alege sa studieze si pentru programul de masterat acelasi profilul. Motivul ce ii determina sa faca acest lucru se pare ca este, in primul rand, pasiunea.

Specializarea Istorie din cadrul Univeristatii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia a inceput sa functioneze inca de la infiintarea Universitatii albaiuline, in anul 1991. Din anul 2010, Catedra de Istorie și Centrul de Cercetări Istorice „Iuliu Maniu” functioneaza sub forma Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie. Iar membrii săi sunt istorici și cercetători specializați în arheologie, preistorie, istorie veche, medie, modernă și contemporană, muzeologie, conservarea și restaurarea patrimoniului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *