Silviu Bian, seful ANOFM, condamnat la 6 ani de puscarie pentru coruptie!!!

silviu bian1

Silviu Bian a primit azi o condamnare la 6 ani de inchisoare cu executare. Verdictul Curtii de Apel Bucuresti in dosarul de coruptie al lui fostului sef al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca a redus pedeapsa Tribunalului București care a fost de 9 ani de închisoare cu executare. Nici sentinta de azi nu este definitva, mai existand o cale de apel.Silviu Bian a fost propus si sustinut de catre PDL Alba la conducerea agentiei din Bucuresti, unde ocupa o functie echivalenta cu cea de ministru secretar de stat.Instanţa a mai dispus confiscarea de la Silviu Bian a sumelor de  956.500 de lei şi 22.000 de euro.

Silviu Bian a fost trimis în judecată în data de 9 noiembrie 2011, în stare de arest preventiv. El a fost retinut în luna octombrie 2011, în urma unui flagrant, pentru luare de mita în forma continuata si a fost eliberarat provizoriu sub control judiciar dupa 4 luni.

Din Ordonanta de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Fortei de Munca, a primit suma de 22.000 euro și 19.000 lei de la funcționarii structurilor județene ale ANOFM. Banii au fost pretinși de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanțate din fonduri ale Uniunii Europene și destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanțarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activității în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcționarilor respectivi pe luna august 2011. În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în același scop ca cel menționat mai sus, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiași funcționari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuțiile aferente lunii septembrie 2011. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Sechestrul pe avere dispus de Tribunalul București, pentru recuperarea a peste 1 milion de lei, a fost menținut de către Curtea de Apel București.

Pentru recuperarea sumei imense pe care Bian o are de plătit, pe lângă   anii de închisoare, Cvurtea de Apel București a dispus menţinerea sechestrului instituit de procurorii DNA asupra întregii sale averi, până la concurenţa sumei de 956.500 lei şi 22.000 euro  astfel: imobilul compus din locuinţă  şi cabinet medical situat în Alba Iulia, apartamentul situat în Cluj-Napoca, apartamentul numarul 8 situat în Alba-Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu, terenul situat în Cluj -Napoca pe str.Zorilor, terenul cu suprafaţa de 3.600 de metri patrati din Alba Iulia, și terenul situat în comuna Ighiu, din județul Alba.

Biroul Permanent Național al PDL a decis excluderea din partid a lui Silviu Bian imediat după arestarea sa.

Iata ce declara Silviu Bian: “Am primit bani de campanie, nu mită” În 13 decembrie 2011, în faţa aceleiaşi instanţe, Bian declara: “recunosc faptele din septembrie-octombrie 2011, ţin să menţionez că Ristea (denunţătorul său) nu avea cum să îmi dea banii în pachet, pentru că de fiecare dată când veneam la Râşnov bagajele mi le căra şoferul său Căliman. Am primit bani. Eu am înţeles de la Ristea că el se descurca. Am avut percepţia faptului că el coordonează de fapt societatea care derula proiectul. Am luat aceşti bani pentru a începe să îmi fac campania electorală. Oficial, în campanii, banii se primesc prin mandatarul financiar, dar ştim că se iau şi altfel. A existat o înţelegere între mine şi Ristea, în septembrie 2011, la o întâlnire de la Cluj în care, la un dineu, el mi-a promis că mă poate ajuta, fără a-mi detalia în ce consta ajutorul. Eu, între timp, am plecat în concediu, dar el a continuat să mă cheme la Râşnov. Îmi asum că am primit banii, am avut percepţia că sunt bani pentru campania mea electorală şi că reprezintă un ajutor de la un prieten, în calitate de persoană fizică, nu de director. De aceea eu cred şi acum că banii primiţi nu reprezintă mită, iar eu nu pot fi acuzat de luare de mită”.

One Response to Silviu Bian, seful ANOFM, condamnat la 6 ani de puscarie pentru coruptie!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *