Avion de mici dimensiuni prabusit la Teleac. Pilotul, un om de afaceri din Alba Iulia, a scapat cu viata

accident aviatic1

Vineri, dupa ora 19.00, un avion de mici dimensiuni s-a prabusit pe raza localitatii Teleac, a fost mesajul transmis, prin 112, Poliţiei Municipiului Alba Iulia. La faţa locului s-a deplasat o echipa complexă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, Criminalistic, Transporturi şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Specialistii au constatat  că pe păşunea localităţii Teleac, la circa 20 metri de malul stâng al râului Mureş şi 10 metri de drumul de hotar care duce la fosta balastieră, se afla prăbuşit un avion ultrauşor prevăzut cu două locuri. Pilotul acestuia, Groza Zaharie, de 56 de ani, administrator al unei firme din Alba Iulia, acuza dureri la nivelul braţului stâng.

O echipă SMURD Alba, care s-a deplasat la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale pilotului şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba unde a rămas internat, având fracturi la nivelul antebraţului stâng.

Din primele cercetări efectuate s-a constatat că pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar la un moment dat, datorită unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său.

De precizat ca Groza Zaharie este un pilot experimentat, cu peste 2000 de ore de zbor la activ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *