Atac la independenta jurnalismului din Alba! Politicienii incep sa-si bage nasul unde ar trebui sa arunce doar privirea!

atac la jurnalism1

Un jurnalist din Alba Iulia a fost atacat dur de către un politician care a început să-și croiască din greu drum către fotoliul de primar al Alba Iuliei. Actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, politicianul în cauză a fost foarte deranjat de faptul că jurnalistul a postat în publicația on-line la care lucrează, un material ce cuprindea nemulțumirile cetățenilor din Oarda de Sus, în legătură cu traseul viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda.

Politicianul liberal despre care vorbim, lucrează serios acum la propria imagine, iar proiectul viitoarei autostrăzi Sebeș – Turda este unul din subiectele sale favorite din ultima perioadă. La sfârșitul săptămânii trecute, mai multe instituții de presă din Alba Iulia și-au trimis reprezentanți pentru a se interesa de nemulțumirile unor cetățeni din cartierul Oarda, în legătură cu traseul viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda. Printre ei se număra și jurnalistul despre care vorbim, angajat la o publicație online deținută de către firma Independent Media. Potrivit surselor noastre, vicepreședintele libelal de la Consiliul Județean ar fi intervenit pentru modificarea materialului redactat și publicat de către jurnalistul respectiv și chiar a avut succes, mai ales după ce i-a contactat pe cei doi deținători ai publicației online. Mai mult decât atât, cu ocazia unei conferințe de presă a liberalilor din Alba politicianul nostru s-ar fi lansat într-un atac foarte dur la adresa jurnalistului despre care vorbim.

În conflictul apărut, patronii de la INDEPENDENT MEDIA și-au arătat fără rezerve susținerea față de politician, în detrimentul propriului angajat. În cele din urmă jurnalistul și-a depus demisia, încetând astfel colaborarea cu publicația respectivă și implicit cu firma care detine publicația. Trebuie să vă amintim și faptul că jurnalistul despre care vorbim a putut fi văzut pe foarte multe panouri publicitare, pe străzile din Alba Iulia, deținute de firma INDEPENDENT, fiind foarte repede remarcat datorită mesajului pe care il transmitea : ”Daca mama îmi spune că mă iubește, verific din trei surse”.

În urma acestei povești ne întrebăm firesc, cât de independentă mai poate fi publicația online, deținută de INDEPENDENT MEDIA, în condițiile în care un politician poate determina modificarea unui material care nu îi convine și ce interes aprins există între vicepreședintele liberal de la Consiliul Județean și patronii de la firma amintită, încât cei din urmă renunță atât de ușor la cel mai important angajat al lor.

8 Responses to Atac la independenta jurnalismului din Alba! Politicienii incep sa-si bage nasul unde ar trebui sa arunce doar privirea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *