Nichi Ardeal, samanta de scandal! Consiliul local Sebes, din 14 mai 2013!

nichi ardeal1

Sedinta de consiliu de la Sebes nu a fost lipsita de discutii aprinse. Unul dintre subiectele care a incins spriritele si a iscat replici acide a fost incetarea contractului dintre Consiliul Local Sebes si firma privata care administreaza baza sportiva din Parcul Arini, Nichi Ardeal Construct apartinand omului de afaceri Nicolae Matei care s-a tot schimbat din sustinator in adversar, din asociat in dusman al fostului primar din Sebes, Mugurel Sarbu. Solicitarea a fost inaintata de catre firma privata iar proiectul a fost initiat de consilierul local Radu Roncea care si-a sustinut punctul de vedere cu toate armele din dotare.

Pozitia avocatului mandatat de catre Primarie sa se ocupe de acesta caz , a iscat nemultumiri din partea consilierului PPDD Radu Roncea. Vadit enervat de cele transmise de catre avocatul in cauza, acesta nu s-a sfiit sa foloseasca apelative precum “avocatul lu”peste” sau “Magarel”.

Asocierea Consiliului Local Sebeş cu firma “Nichi Ardeal Construct” SRL Sebeş a fost subiect de discuţii aprinse încă din momentul deciziei, în 2006, de colaborare pentru amenajarea bazei sportive în Parcul Arini. O firmă de consultanţă angajată de primărie în 2008 preciza că şi-a depăşit competenţele legale consiliul local Sebes când a decis asocierea în participaţiune cu firma privată. Potrivit raportului consultanţilor, dacă în cererea depusă de societate în atenţia Primăriei se solicitau 8.500 mp, la final s-au atribuit 13.471 mp, “fără justificare cu privire la majorarea suprafeţei“. Au mai fost evidenţiate neconformităţi privind destinaţia terenului, gândită iniţial ca o bază sportivă şi de agrement, popicărie, teren de joacă pentru copii şi scenă de spectacole, pentru ca în octombrie 2007 CL Sebeş să aprobe teren tenis, duşuri, vestiare, saună, sala masaj, sala gimnastică, fitness, teren minifotbal şi bar.

Acum insa se propune preluarea în proprietatea Municipiului Sebeş a investiţiilor rezultate ca urmare a asocierii, cu plata contravalorii acestora. Valoarea investiţiilor efectuate în cadrul asocierii va fi stabilită de către un expert tehnic autorizat şi agreat de ambele părţi.

Evaluarea investiţiilor, modalitatea şi efectuarea plăţii acestora ar urma să fie decise într-o şedinţă de Consiliu Local ulterioară.

2 Responses to Nichi Ardeal, samanta de scandal! Consiliul local Sebes, din 14 mai 2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *