Ministrul Vosganian va vizita Cuprumin Abrud in 15 iunie! Spectrul inchiderii companiei nu a fost inlaturat de intalnirea cu ministrul economiei!

cuprumin-again1

O delegatie, formata din conducerea Cupru Min Abrud si doi parlamentari de Alba s-a intalnit marti, 28 mai, cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pentru a pune la cale viitorul companiei miniere. Practic, a ramas cum s-a stabilit, cu director general Gheorghe Iordache, uns recent in noua functie de PNL, si director adjunct – Lucian Vasilache, revocat din fotoliul de director general tot de PNL. Ca asa-i in politica, interesul poarta fesul  simpatiei de azi sau antipatiei de maine. Restul a ramas in coada de peste prin ape nelimpezite. A intervenit, totusi, si o noutate: ministrul Vosganian a promis salariatiilor Cupru Min ca se va deplasa la Abrud, la mijlocul lunii iunie, pentru a vedea la fata locului cum stau lucrurile.

Din delegatia conducerii companiei miniere a facut parte si inginerul Dorel Tomuş, presedintele Asociatiei „Salariatii Cupru Min Abrud”, porta-voce a celor aproximativ 500 de angajati, nemultumiti de numirea unui nou directorul general din afara societatii, neincrezatori in politica economica a statului roman – unic actionar si, ca atare, ingrijorati de perspectiva zilei de maine, deloc roza, in conditiile in care ministrul Varujan Vosganian nu exclude varianta Cupru Min cu lacat pe usa.

Varujan Vosganian a reusit sa linisteasca, pe moment, apele la Cupru Min, dar, afirma Dorel Tomus, daca ministrul Economiei nu se va tine de cuvant, salariatii companiei miniere vor schimba placa.

Deputatul social-democrat Ioan Dîrzu, prezent la intalnirea cu ministrul Economiei, este optimist, crede in echipa de specialisti de la Cupru Min Abrud, care a adus companiei miniere, doar in primele patru luni ale acestui an, un profit de aproximativ 2,5 milioane euro. Nu doreste, insa, sa comenteze, in contextul unui bun management dovedit prin rezultate palpabile de specialistii din Cupru Min, numirea paradoxala a unui nou director general, adus din afara societatii, pe criterii politice.

Din delegatie au mai facut parte noul director general al companiei, Gheorghe Iordache, director general adjunct, Lucian Vasilache, primarul orasului Abrud, Nicolae Simina, vicepresedintele Asociatiei „Salariatii Cupru Min Abrud, Mircea Goia si senatorul liberal Teodor Atanasiu.

One Response to Ministrul Vosganian va vizita Cuprumin Abrud in 15 iunie! Spectrul inchiderii companiei nu a fost inlaturat de intalnirea cu ministrul economiei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *