Batista pe tambalul de cupru de la Abrud! Liberalii au acum 2 directori la Cupru Min, pe fostul si pe actualul!

cupruminn1

Ieri a fost instalat noul director general al Cupru Min Abrud. Gheorghe Iordache l-a inlocuit in aceasta functie pe Lucian Vasilache, care a trecut o treapta mai jos, in fotoliul de director general adjunct. Manevra penelista este una strict de ordin politic, avand in vedere ca in compania miniera, aflata pe profit, exista numerosi specialisti care ar putea oricand conduce Cupru Min.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat recent ca societatea Cupru Min Abrud, la care statul este unic actionar, s-ar putea inchide in cel mult un an, daca nu se vor rezolva problemele de mediu si retehnologizare. Stiut fiind faptul ca noul director general Gheorghe Iordache a pus lacat pe usa companiei miniere MinBucovina Vatra Dornei, este posibil ca numirea sa in functia de director general al Cupru Min Abrud sa fi fost gandita in consecinta de ministrului Economiei, Varujan Vosganian, acelasi care a mediat in 2007 contractul de cooperare dintre Cupru Min si Energo Mineral Bucuresti, contract in urma caruia societatea miniera din Abrud a ramas cu utliaje pe butuci si datorii de 50 milioane lei. Culmea cooperarii este ca Energo Mineral Bucuresti solicita, in instanta, de la Cupru Min, suma de 78 milioane lei.

Conducerea Cupru Min Abrud se va deplasa astazi la Bucuresti pentru o intrevedere cu ministrul Varujan Vosganian. In termeni politici, discutiile vor viza bunul mers al companiei abrudene pe drumul prosperitatii si al dezvoltarii locale, in folosul economiei nationale. In termeni reali, e foarte posibil ca discutiile sa fie degeaba si soarta Cupru Min Abrud sa fi fost pecetluita cu mult timp inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *