“IUBESC SUFLETUL ROMÂNESC!” Jean-Michel JARRE

Jean-Michel Jarre, pionerul muzicii electronice, prezintă în 11 noiembrie 2016 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca albumul “Electronica 2: The Heart of Noise”, lansat în primăvara acestui an.

“Iubesc sufletul românesc. Stilul latin ne apropie, la fel și modul excentric și nebunesc de a privi viața. Am avut dintotdeauna o relație specială cu România. Primul meu publisher a fost român, iar când a început succesul meu internațional, una din primele țări, care a reacționat extrem de pozitiv a fost România”, afirmă pionerul muzicii electronice, Jean-Michel Jarre.

iubesc-sufletul-romanesc-jean-michel-jarre-albatv-ro

Concertul de la Cluj face parte din turneul mondial “Electronica” care ia startul în luna octombrie în Anglia. Al doilea volum al albumului “Electronica 2: The Heart of Noise”, a fost lansat în primăvara acestui an. El vine în continuarea aclamatului prim volum, intitulat “The Time Machine”, și dispune de o serie întreagă de colaborări cu artiști celebri, precum Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper and Christophe, pe care Jarre i-a ales în mod special pentru a desăvârși proiectul acestui album constituit din două volume.

“Am făcut de multe ori, ceea ce unii ar numi proiecte nebunești, iar cel mai nou este la fel de nebunesc: am încercat să creez un decor extraordinar, tridimensional, dar fără ochelari speciali. Am considerat mereu că, în momentul în care un muzician își creează spectacolul, el trebuie să-și invite audiența într-o imersiune totală în sentimente, sunete și muzică, dar și în efecte vizuale. Abia aștept să împărtășesc cu voi spectacolul, care va fi un show minunat”, spune artistul.

iubesc-sufletul-romanesc-jean-michel-jarre

Idolul mai multor generații, Jean-Michel Jarre a debutat la mijlocul anilor ’70 iar succesul său mondial a survenit în anul 1976 când a lansat albumul “Oxygene”. Dacă albumul care avea să-i aducă faima mondială acum 40 de ani a fost înregistrat în bucătăria lui cu instrumente rudimentare, pentru discul din 2016, “Electronica 2: The Heart of Noise”, el a adunat o colecție de “eroi” și a avut acces la cele mai bune studiouri din lume.

Cu renumitele sale concerte de mărimea unui oraș întreg, Jarre a stabilit recorduri mondiale Guinness pe tot mapamondul, inclusiv unul pentru o audiență de 2.5 milioane de fani organizat în fața La Défense, Paris, urmând ca imediat după aceea tot el să își depășească propriul record în Moscova, când pentru cea de-a 850-a aniversare a orașului, Jean-Michel Jarre a susținut un concert pentru un număr impresionant de 3.5 milioane de fani.

Biletele pentru concertul de la Cluj-Napoca costă între 110 şi 495 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *