Furt de lemne din Pădurea Sloboda

Un tânăr din Aiud a sustras lemne din Pădurea Sloboda şi a fost surprins de un echipaj mixt format din jandarmi şi organe silvice.

 

furt-lemne-alba

Lemnele i-au fost confiscate şi, în plus, are de plătit o amendă în valoare de 800 lei.

Pădurea Sloboda din preajma municipiului Aiud se află în atenţia jandarmilor şi organelor silvice care acţionează în sistem integrat pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor. În urma unei acţiuni desfăşurate, marţi, 19 ianuarie, Virgil B. ( 25 de ani ) a fost depistat în timp ce transporta lemne cu o căruţă, cu scopul de a le valorifica în interes personal. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnele au fost sustrase din pădurea amintită şi, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 lei. Totodată, potrivit aceluiaşi act normativ, lemnele au fost confiscate şi date în custodie ocolului silvic competent teritorial.

Ca de fiecare dată, recomandăm celor care au cunoştinţă de astfel de fapte să le semnaleze în continuare cu aceeaşi promptitudine şi îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de intervenţie pentru depistarea şi sancţionarea vinovaţilor. De asemenea, reiterăm faptul că, deşi suntem conştienţi că în unele cazuri vorbim probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, suntem convinşi că frecvenţa acestor acţiuni şi operativitatea dovedită de echipajele de jandarmerie pot contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii.

2 Responses to Furt de lemne din Pădurea Sloboda

 1. Didi January 24, 2016 at 10:00 am

  Felicitari Politiei Romane.O adevarata captura.A prins o carutza de lemne cu doi metri de lemn furatzi.Cand Beni curatza tot in calea lui, tozti stau cu mainile la bratz si nu zic nimic,in cel mai rau caz il saluta respectos.

  Reply
 2. Radu February 16, 2016 at 12:36 am

  Da, pai o caruta de lemne e suspecta.. dar zeci de tiruri ce coboara drumul Slobodei spre oras si mai departe e OK.
  Celor “mari” nu le place concurenta si l-au amendat pe V

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *