Cine vor fi PARLAMENTARII de Alba

Din datele comunicate luni de BEJ Alba, la Senat, PNL are în total 44.728 de voturi (36,92%), iar PSD 44.669 voturi (36,87%). Diferenţa este de 59 voturi. La Camera Deputaţilor, PNL are în total 44.921 voturi (37,07%), iar PSD 43.241 voturi (35,69%). Diferenţa este de 1680 voturi. Pe locul trei, se află ALDE, cu 6,03% la Camera Deputaţilor şi 6,12% la Senat.

PNL si PSD prind câte două funcţii de deputaţi şi câte una de senator. Fiecare partid va avea câte un deputat ales direct, iar doilea va fi alocat la prima redistribuire.

Deputaţi PNL vor fi Florin Roman şi Corneliu Olar. Alexandru Pereş senator.

Reprezentanţii PSD Alba i-au prezentat, luni, în conferinţă de presă, pe viitorii parlamentari PSD de Alba: Daniel Breaz (la Senat), Ioan Dîrzu şi Cornel Suciu (la Camera Deputaţilor).

 Alexandru Pereş de la PNL şi Daniel Breaz de la PSD vor fi senatorii de Alba în mandatul 2016 – 2020, cu diferenţa de voturi redistribuită din alte judeţe.

În ceea ce priveşte al cincilea post de deputat de Alba, procedura este mai complicată. Depinde atât de numărul voturilor obţinute la nivel judeţean, cât şi de resturile rămase la nivel naţional pentru a completa diferenţa necesară în Alba. Acesta poate reveni ALDE, USR şi PMP.

Cele mai mari şanse, având în vedere scorurile parţiale de la parlamentare, le are ALDE. Însă pot apărea surprize la redistribuire, în favoarea USR sau PMP.

Ultimul deputat de Alba se va alege, astfel, dintre Horaţiu Josan de la ALDE, Christian Schuster de la USR şi Clement Negruţ de la PMP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *