Doi preoți sub lupa DIICOT

Doi preoti din Târnăveni sunt suspectați de asociere la constituirea unui grup infracțional

organizat, cu preocupări pe linia traficului de persoane și a traficului de minori, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea cerșetoriei pe relația Franța, potrivit DIICOT. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a demarat o anchetă internă în cadrul căreia va analiza situația celor doi preoți din Târnăveni, județul Mureș, care, potrivit DIICOT, ar fi determinat victimele unei grupări infracționale să depună un jurământ, profitând de teama de divinitate a acestora, prin care se obligau să nu-și însușească din sumele obținute din cerșit, ci să predea toți banii traficanților.

Potrivit unui comunicat emis de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, cei doi preoți sunt persoane respectate în comunitățile pe care le păstoresc, fiind cunoscuți ca sacerdoți de vocație, implicați deplin în formarea duhovnicească a credincioșilor din parohiile lor. Mai mult decât atât, ambii preoți ar fi sprijinit material, financiar și spiritual comunitățile de romi din zonă în repetate rânduri.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu 2009, cei trei inculpați, precum și doi suspecți, au constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de persoane și a traficului de minori, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea cerșetoriei pe relația Franța. Într-un comunicat de presă al DIICOT se arată că, anterior deplasărilor în străinătate, la îndemnul liderului grupării, doi preoți din Târnăveni ,,au determinat victimele să depună un jurământ, profitând de teama de divinitate a acestora, prin care acestea se obligau să nu-și însușească din sumele obținute din activitatea de cerșit, ci să predea toate sumele traficanților’. Potrivit anchetatorilor, în urma activității de exploatare a victimelor, membrii grupului infracțional organizat ar fi obținut peste o sută de mii de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *