Centru de Sănătate Multifuncțional la Ocna Mureș

Consiliul Judetean Alba a primit ieri, din partea Ministerului Sanatatii, aviz pentru deschiderea unui Centru de Sanatate Multifunctional la Ocna Mures. Cel mai probabil acesta va fi functional din vara acestui an. 

centru-de-sanatate-multifunctional-la -ocna-mures

Avizul de deschidere a Centrului de Sanatate Multifunctional la Ocna Mures a venit ca răspuns la demersurile repetate pe care administrația județeană și Primăria din Ocna Mureș le-au făcut pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș.

„Mă bucur că, în sfârșit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenții și solicitări.Împreună cu primarul Silviu Vințeler am propus, încă din anul 2011, chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unități aflate în subordinea Spitalului Județean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat și pacienții din Ocna Mureș pot să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate.” – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

 Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș se va afla in subordinea Spitalului Judetean Alba si va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

Luand in considerare toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș va deveni operațional și va putea deservi pacienții începând din vara acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *